//Cartierul Elenei Udrea din Cluj-Napoca avizat cu nerespectarea legii

Cartierul Elenei Udrea din Cluj-Napoca avizat cu nerespectarea legii

Primăria Cluj-Napoca a avizat cartierul pe care îl va construi familia Elenei Udrea, împreună cu alți investitori imobiliari din zonă, cu nerespectarea legii.

Potrivit fostului deputat Adrian Dohotaru, legea prevede o distanță minimă de 1 km între depozite de deșeuri și locuințe.

”La Cluj, în orașul de 5 stele din laboratoarele de propagandă, se dau autorizații de construire pentru cartiere, cu 30.000 de oameni, la 750 de metri de depozite poluante de deșeuri, așa cum e cel din Pata Rât. Cinismul autorităților locale e atât de mare încât, sub pretextul integrării romilor, au fost evacuați, cum bine știm, 350 de clujeni, în preajma Crăciunului, în așa numite locuințe sociale tot la sub 1 km de depozitul vechi. Deci, e emisă legal autorizația de construire? Sigur că pot fi promisiuni de închidere a depozitului RADP și deschidere a noului CMID, dar astfel de promisiuni, fără un plan concret, sunt de vreo două decenii. Totuși, dacă se arată că prin proiectul imobiliar al Elenei Udrea și a celor din spatele ei se închide depozitul de deșeuri al Primăriei, ceea ce ne dorim cu toții, se demonstrează și mai clar că motorul de politici publice în Cluj este dezvoltarea imobiliară, nu interesul public, pentru că dacă prevala interesul public depozitul acesta poluant era închis demult. O altă promisiune este relocarea patarâtenilor, care a venit odată cu proiectul imobiliar, semn că gentrificarea Pata Râtului conduce la relocare, nu politici publice locative. Riscul este, în lipsa unor politici publice locative de calitate, ca oamenii să fie evacuați forțat din nou pentru că nu există interes din partea autorităților pentru desegregarea Pata Râtului. Dar există interes public – privat de a vinde apartamente la un preț cât mai ridicat”, este de părere fostul deputat clujean.

Pentru ca investiția să fie cât mai atractivă pentru clienți, administrația locală a decis să asfalteze strada Moș Ion Roată, care conectează proiectul imobiliar de Cluj-Napoca.

Strada a devenit una importantă, deoarece duce către noul cimitir pregătit de autoritățile locale, iar zona se dezvoltă deja și din punct de vedere imobiliar. Pe unele porțiuni strada a fost lărgită, pentru o mai bună circulație a mașinilor. 

Pe lângă Elena Udrea și Adrian Alexandrov, în proiectul imobiliar Transilvania Smart City mai este asociat și omul de afaceri clujean Ștefan Berciu, un discret milionar din Cluj  și consul onorific al statului Burundi.

”Sa fie intr-un ceas bun!Pentru carcotasi, preturile sunt printre cele mai mici de pe piata clujeana. Iar finantarea este transparenta, prin fonduri de investii din afara tarii, in principal”, a scris Udrea pe Facebook.

În prima etapă, proiectul Transilvania Smart City va avea 800 de apartamente, 20.000 mp comerciali, cel mai mare parc privat din România, de 2 hectare, un restaurant, centru spa, sală de fitness, grădiniță și creșă, precum și 1200 de locuri de parcare inteligentă subterane.

Faza finală a proiectului imobiliar va aduce 10.000 de unități de locuit, adică circa 40 de blocuri de locuințe și peste 30 000 de locuitori estimați.

Dacă până acum cei doi soți au fost discreți în apariții publice și în a oferi declarații despre acest proiect faraonic care va duce la o aglomerare a zonei de lângă cimitirul Moș Ion Roată, acum fostul ministru condamnat la închisoare, Elena Udrea, și soțul ei, au început să își asume, „pe față”, acest proiect și chiar să comunice în spațiul public detalii despre el.

.