//Brașov: Polițist condamnat definitiv în dosarul „Sex şi mită la Permise“

Brașov: Polițist condamnat definitiv în dosarul „Sex şi mită la Permise“

Anton Costel Adrian, polițist angajat la Înmatriculări și Permise auto Covasna, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov. El este acuzat că și-a foslosit funcția pentru a obține favoruri sexuale.

”Condamnă pe inculpatul Anton Costel Adrian la pedeapsa de 2 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (ca urmare a schimbării încadrării juridice a faptelor prin încheierea din data de 12.10.2020 a Curţii de Apel Braşov). Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Anton Costel Adrian pentru infracţiunea de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual (…) de la 4 luni închisoare la 6 luni închisoare.

(…) contopeşte pedepsele principale de mai sus şi aplică inculpatului Anton Costel Adrian pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani şi 10 luni închisoare, la care adaugă un spor de 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă principală de 3 ani închisoare. Menţine pedepsele complementare alături de pedepsele principale de mai sus, pedepsele accesorii şi modalitatea de individualizare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei principale rezultante, aplicate de instanţa de fond inculpatului Anton Costel Adrian. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate. (…)

Respinge apelurile declarate de inculpaţii Filip Ilie Cristian, Koter Gabor, Gal Elemer Laszlo, Striblea Mihai Constantin, Colţ Ciprian Ştefan şi Istrate Remus împotriva aceleiaşi sentinţe. În temeiul art. 272 C.pr.pen. onorariul avocaţilor din oficiu desemnaţi pentru inculpaţii Nagy Gyula, Finta Istvan Jeno şi Dinco Marius Lucian, în cuantum de câte 1253 lei pentru fiecare, şi onorariul interpretului de limba maghiară, în cuantum de 158,9 lei, vor fi înaintate din fondurile Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 275 alin. 2 şi 3 C.pr.pen. obligă pe inculpaţii Filip Ilie Cristian, Koter Gabor, Gal Elemer Laszlo, Striblea Mihai Constantin, Colţ Ciprian Ştefan şi Istrate Remus la plata sumei de câte 300 de lei fiecare cheltuieli judiciare avansate de stat în apel, restul rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 4.11.2020”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Brașov.

Inițial, polițistul primise o pedeapsă de 2 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani, în urma acuzelor de luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, „la data de 07 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit de la celălalt inculpat suma de 300 lei pentru a-l declara admis la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Menţionăm că inculpatul Anton Costel Adrian a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora“, se arată în comunicatul DNA Braşov.