//”Benzinar” sibian, cu înclinații liberale, primește contractul pentru reabilitarea unui spital

”Benzinar” sibian, cu înclinații liberale, primește contractul pentru reabilitarea unui spital

Firma TOTAL NSA AG CONSTRUCT a cîștigat licitația ”Achiziţionarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu – Dispensar”, organizată de Consiliul Județean Sibiu. Firma este controlată de omul de afaceri Ioan Domnariu, fratele fostului consilier judeţean PD-L, Dumitru Domnariu. Contractul, în valoare de 3.028.029,59 lei, fără TVA, a fost semnat la sfârșitul lunii trecute.

Aproape jumătate din lucrări vor fi subcontractate următoarelor societăți: Prohart Group – 43,90%, John Systems SRL – 2,71 %, Liftech Service SRL – 1,24% și Stinger SRL – 0,09%.

Șeful Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a fost partener de afaceri cu soția fostului consilier județean sibian. Este de notorietate faptul că, în urmă cu câțiva ani, în Sibiu au avut loc descinderi şi interogatorii la câţiva dintre cei mai bogaţi oameni din judeţ, deţinătorii unor lanţuri de benzinării: Euroil, Aral, Petroil, BenzOil şi AnaOil. Investigațiile vizau dosarul în care Sorin Blejnar era acuzat de procurorii DIICOT Brașov de complicitate la evaziune fiscală și sprijinire a unui grup infracțional. Printre oamenii de afaceri investigați s-a numărat și fostul consilier județean, Dumitru Domnariu.

Anul trecut, Agenția Națională pentru Locuințe a semnat, la finele lunii trecute, contractul pentru proiectarea și execuția a două blocuri destinate tinerilor, care urmează a fi amplasate pe strada Viitorului din cartierul Reșița (în aceeași zonă în care au fost date în folosință alte patru blocuri similare în urmă cu doi ani). 8,23 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului care a fost încredințat asocierii al cărei lider este Total NSA AG Construct, firmă controlată de omul de afaceri Ioan Domnariu (cel care administrează și firma de transporturi Total NSA). Din asocierea căreia i-a fost încredințat contractul mai fac parte Pro Hart Group, din Sibiu, și subcontractanții Eurocerad International și Pegasus Engineering, ambele societăți fiind din București.

Potrivit caietului de sarcini, firma lui Domnariu va trebui să se ocupe de

 • Refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal/termice/ventilație cu realizarea de noi trasee, acolo unde este cazul, refacerea instalațiilor electrice existente și realizarea de trasee noi (iluminat, prize pentru aparatură din dotarea secțiilor, instalații semnalizare, curenți slabi, etc.)
 • Consolidarea clădirii conform expertizei tehnice
 • Reparații tencuieli interioare în zonele de intervenție, reparații pardoseli interioare în zonele de intervenție
 • Adoptarea de măsuri de eliminare a infiltrațiilor de apă de la nivelul bazei pereților și planșeului subsolului și a parterului, conform studiilor de specialitate
 • Refacerea soclului clădirii și a trotuarului de garda
 • Zugrăveli interioare la pereți și tavane în zonele de intervenție, reparații/reabilitări/înlocuirea de tâmplării interioare
 • Termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii,
 • Termoizolarea planșeului subsol
 • Izolarea termică a planșeului podului
 • Zugrăveli exterioare rezistente la apă
 • Executarea de lucrări de reabilitare a tâmplăriilor exterioare din lemn- se vor executa lucrări de refacere a fațadelor în urma intervențiilor de eficientizare. se vor executa lucrări de reabilitare/reparații la structura de lemn a șarpantei
 • Refacerea sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice
 • Montarea pe șarpantă cu orientarea sud – panouri solare
 • Realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități
 • Montarea de indicatoare de îndrumare la accesurile în clădire.

Proiectul „Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu- Dispensarul” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, operațiunea B – clădiri publice.