//VIDEO Atac cu rachete asupra Ambasadei SUA din Irak: Un copil mort și mai mulți răniți

VIDEO Atac cu rachete asupra Ambasadei SUA din Irak: Un copil mort și mai mulți răniți

La scurt timp după ce Donald Trump a declarat că intenționează să retragă soldații din teatrele de război ale SUA, asupra Ambasadei SUA din Irak a avut loc un atac cu rachete.

Alte trei rachete au căzut în afara Zonei Verzi, inclusiv într-un parc şi în apropierea unui spital. Un copil a murit, iar alţi cinci civili au fost răniţi în atacuri, potrivit armatei irakiene. De asemenea, au fost răniţi doi agenţi de
securitate, în interiorul Zonei Verzi.
Atacurile nu au fost revendicate. Miliţiile islamiste susţinute de Iran anunţaseră în octombrie suspendarea atacurilor, dar incidentul de acum pare să marcheze încheierea armistiţiului informal.

Patru rachete au aterizat în zona verde de înaltă securitate a Bagdadului, a informat celula de securitate irakiană, marţi seara.
Jurnaliştii internaţionali aflaţi în Bagdad au transmis că s-au auzit mai multe explozii în zonă, urmate de focuri de armă şi flăcări roşii care au luminat cerut. Acesta era semnalul că sistemul de apărare anti-rachetă C-RAM al Ambasadei SUA a fost activat.

Associated Press a citat surse irakiene spunând că două rachete Katiuşa au aterizat în vecinătatea complexului diplomatic american.
Ulterior, Celulă media de securitate irakiană a confirmat că a fost vorba de patru rachete care au lovit zona verde şi că două persoane au fost rănite, scrie AFP.
Atacul s-a produs la doar câteva minute după ce Pentagonul a confirmat că numărul militarilor americani din Afganistan va fi redus de la 4.500 la 2.500, iar efectivele militare din Irak vor fi reduse de la 3.000 la 2.500 de
membri. Diminuarea efectivelor va avea loc înainte de data de 15 ianuarie 2021, a precizat şeful Pentagonului