//Val nou de proteste în #Belarus împotriva lui #Lukaşenko

Val nou de proteste în #Belarus împotriva lui #Lukaşenko

Aseară a avut un nou val de proteste împotriva președintelui Aleksandr Lukaşenko, iar Poliţia din Belarus a reţinut zeci de persoane la Minsk, notează Reuters.
Mii de oameni au ieşit pe străzile capitalei bieloruse scandând ”Trăiască Belarus!” şi purtând drapele roşu-alb, culorile opoziţiei. Poliţia a folosit grenade asomatoare pentru a dispersa mulţimea, a scris presa din Belarus.
De asemenea, aproximativ zece staţii de metrou au fost închise, iar reţelele de comunicaţii mobile au fost întrerupte în unele locuri, potrivit unei jurnaliste a agenţiei France Presse.

În această săptămână, organizatorii protestelor le-au cerut oamenilor să se adune în zeci de locuri din Minsk înainte de a forma grupuri mai mari, pentru a face mai dificil controlul mulţimii de către poliţie.
Mitingurile împotriva lui Lukaşenko s-au reluat după moartea unui protestatar în vârstă de 31 de ani, Roman Bondarenko, decedat la spital la începutul acestei luni. Manifestanţii susţin că acesta s-a stins din viaţă după ce a fost bătut crunt de forţele de securitate. Ministerul de Interne a respins acuzaţiile pentru moartea lui Bondarenko, spunând că a fost ucis într-o luptă cu civilii.

Lukaşenko este contestat în stradă din luna august, când a fost reales preşedinte, după un scrutin considerat
fraudulos de opoziţie