//Peste 300 de elevi răpiți într-un atac terorist au fost eliberați

Peste 300 de elevi răpiți într-un atac terorist au fost eliberați

Peste 300 de elevi nigerieni care au fost răpiți în cadrul atac terorist au fost eliberați, arată purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului Katsina, Abdul Labaran

Într-un mesaj oficial, purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului Katsina, Abdul Labaran, a declarat că băieţii au fost duşi în în capitala regională Katsina City şi că în curând se vor reuni cu familiile lor.
El a spus că videoul lansat de Boko Haram, prin care revendică atacul de la şcoală, este autentic, dar un mesaj, transmis de liderul grupului Abubakar Shekau, a fost, în schimb, înregistrat de un imitator al acestuia.


Guvernatorul statului, Aminu Bello Masari, a declarat anterior pentru Reuters că “am recuperat majoritatea băieţilor. Nu sunt toţi”, în timp ce o sursă de securitate a declarat agenţiei de ştiri AFP că unii au rămas cu răpitorii lor.

Oficialii nigerieni au mai spus şi că niciunul dintre băieţii răpiţi nu a fost ucis, contrazicând un băiat prezentat în videoclipul Boko Haram, care spunea că unii au fost ucişi de avioanele de luptă nigeriene.

Nu se ştie deocamdată în ce condiţii s-a făcut eliberarea copiilor, scrie BBC News.