//O femeie din Iran executată de fiica sa

O femeie din Iran executată de fiica sa

O femeie a fost executată de fiica sa, în Iran, în baza unei legi care privește pedeapsa cu moartea și le permite copiilor să se răzbune pe părinți în numele justiției, relatează Mirror.co.uk.

Femeia se numește Maryam Karim și a fost părtașă la uciderea soțului său, care era violent și abuziv. Autorul crimei a fost chiar tatăl femeii: acesta și-a ucis ginerele după ce a refuzat să divorțeze de Maryam.

Totuși, femeia a fost cea arestată și condamnată pentru crimă cu premeditare. Maryam a petrecut peste 10 ani în închisoare, iar săptămâna trecută a fost executată chiar de fiica sa.

Fiica lui Maryam avea doar șase ani în momentul în care tatăl ei a fost ucis, însă fapta a fost mult prea grea pentru ea așa că a refuzat să-și ierte mama.

Femeia a fost executată după ce a fost condamnată la ceea ce în Iran se numește „Qisas” sau „Ochi pentru ochi”.

Activista și jurnalista Aram Bolandpaz a reacționat la acest caz spunând că „Patru decenii de spălare a creierului în școli, pedepse extreme în societatea iraniană și un regim patriarhal au avut ca scop creșterea acestei fete, fiica lui Maryam, în direcția în care ea este sigură că executarea mamei este o victorie pentru bărbați”.

Qisas solicită ca ruda victimei să participe la execuție.