//Jaf ca în filme în Germania: mașini cu explozibili și urmăriri cu poliția

Jaf ca în filme în Germania: mașini cu explozibili și urmăriri cu poliția

În ajunul Anului Nou, în orașul Mainz din Germania a avut loc un jaf armat asupra unei bănci iar imaginile par desprinse din filmele de acțiune.

Hoții au aruncat în aer un bancomat, au provocat un accident cu poliția care a plecat în urmărirea lor și a fost nevoie de intervenția pirotehniștilor pentru dezamorsarea materialului exploziv abandonat în mașină de spărgători.

Pentru ca intervenția să se desfășoare în condiții de securitate, un întreg cartier din oraș a fost evacuat. Persoane necunoscute au aruncat în aer bancomatul, au furat banii – suma sustrasă încă nu a fost anunțată și au plecat spre autostrada 643. După doar câteva sute de metri, hoții s-au izbit de mașina de poliție care tocmai sosise la intervenție. Hoții au ieșit dintre fiarele contorsionate și au fugit într-o zonă rezidențială aglomerată, pierzându-și urma.

Însă, în autoturismul infractorilor, grav avariat, ofițerii au făcut o descoperire neplăcută: resturi de material explozibil. Serviciul de Dezamorsare de la Oficiul de Poliție Penală de Stat din Renania-Palatinat a trebuit să se deplaseze la fața locului și să detoneze materialul într-o manieră controlată. Pentru aceasta, în ajun de An Nou, casele din jur au trebuit evacuate și în jur de 40 de locuitori, care suferiseră atacuri de panică în momentul în care li s-a transmis despre ce e vorba, au trebuit să fie îngrijiți.

Până în acest moment autorii jafului nu au fost prinși.