//Italia zguduită de un val violent de proteste

Italia zguduită de un val violent de proteste

În urma noilor restricții impuse de guvernul italian, zeci de susținători ai unor grupări extremiste au protestat violent. Incidentele au fost semnalate în mai multe orașe mari din Italia, fiind necesară intervenția în forță a poliției.

Extremiștii, cu fețele acoperite, s-au încăierat cu forețele de ordine la Roma, în timp ce alte sute de protestatari au dat foc la coșurile de gunoi și au aruncat cu obiecte în poliție la Napoli.

Un poliţist a fost rănit la Milano în timpul protestelor. La Torino, manifestanţii au spart vitrinele magazinelor Gucci, Hermes, Geox şi Apple, pe care le-au jefuit.

Locuitorii din Napoli ies în stradă pentru a patra seară, consecutiv. Oamenii se împotrivesc carantinei regionale care îi obligă să stea în casă între orele 23 şi 5 dimineaţa.

La Palermo, mai mulţi manifestanţi au bruscat o echipă de jurnalişti ai televiziunii naţionale italiene, RAI Sicilia.

Premierul italian Giuseppe Conte a înăsprit restricțiile după ce în Italia s-au înregistrat aproape 20.000 de noi infectări în ultima zi.

Cinematografele, teatrele, sălile de sport și piscinele vor fi închise ca urmare a noilor reguli care au intrat în vigoare luni și vor fi valabile până pe 24 noiembrie. Restaurantele nu vor mai putea prelua comenzi după ora 18.

Italia se confruntă cu un nou val al infectărilor care și-a atins recordul duminică atunci când au fost raportate 21.200 de noi cazuri. Primul stat puternic lovit de pandemie în luna martie, Italia a reușit să țină pandemia sub control până la cel de-al doilea val care a lovit în octombrie întreaga Europă.

Dacă Europa se confruntă cu un număr tot mai în creștere de cazuri, Australia a anunțat luni scoaterea din carantină a celui de-al doilea mare oraș, Melbourne, după o perioadă de patru luni necesară pentru stoparea focarelor.