//Imagini din satelit cu orașele americane devastate de tornadă

Imagini din satelit cu orașele americane devastate de tornadă

Multe orașe din statul american Kentucky au fost rase de mai multe tornade violente. Imaginile surprinse din satelit arată cum clădiri întregi au fost spulberate și transformate în ruine.

Străzi din orașul Mayfield sunt acum acoperite doar de grămezi de moloz, după fenomenele meteo extreme, cum se vede în imaginile realizate de compania de tehnologie Maxar.

O fabrică de lumânări, în care se aflau 100 de angajați, s-a transformat într-un morman de moloz, după tornade. Printre clădirile cele mai avariate se numără Tribunalul din comitatul Graves și Mayfield Consumer Products, o fabrică de lumânări din partea de vest a orașului.

Peste 100 de angajați erau la serviciu când furtuna a lovit zona în primele ore ale zilei de sâmbătă, 11 decembrie. Acoperișul fabricii s-a prăbușit din cauza tornadei, iar autoritățile estimează că zeci de persoane și-au pierdut viața. „Poate fi vorba despre cele mai multe victime lăsate în urmă de o tornadă într-un singur loc din istoria statului”, a declarat guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, potrivit publicației locale.

sediul tribunalul din comitatului Graves a suferit avarii majore. Turnul cu ceas al clădirii a fost distrus de tornadă.

Scenele sunt întâlnite și în alte state măturate de tornade. În orașul Edwardsville, un depozit al companiei Amazon a fost și el distrus. Cel puțin 6 oameni au murit. Alți 45 au reușit să scape, dar sub dărâmături ar fi încă mai multe victime. Numărul lor este însă greu de estimat de pompieri, căci nu este clar câți se aflau de fapt în clădire.