//Elevul care și-a împușcat colegii primise o armă cadou de Crăciun

Elevul care și-a împușcat colegii primise o armă cadou de Crăciun

Ethan Crumbley, elevul american din Michigan care și-a împușcat mai mulți colegi primise o armă cadou de Crăciun de la părinții lui.

Republicanul Thomas Massie, membru al Congresului american, a ajuns în centrul unui scandal, după ce a postat pe Twitter o fotografie de Crăciun care a stârnit indignarea publicului: el și alți șase membri ai familiei sunt în fața bradului, toți au în mâini arme și zâmbesc.

Comentariul care însoțește imaginea este „Crăciun fericit! PS: Dragă Moşule, să ne aduci cadou nişte muniţie!”. Chiar dacă s-a vrut, probabil, o glumă, gestul nu a fost deloc apreciat, în condițiile în care vine la câteva zile după ce patru tineri au fost uciși într-un atac armat într-un liceu din Michigan.

Oamenii care au comentat fotografia congresmanului american spun că din moment ce 4 familii şi-au pierdut copiii din cauza unui cadou de Crăciun care era o armă, atunci poza e o dovadă fie de insensibilitate, fie de prostie. 

Conform legislației americane, arme precum mitralierele sunt rezervate armatei, forțelor de ordine și civililor care au obținut licențe speciale pentru arme fabricate înainte de mai 1986.

Atacul armat de la liceul din Michigan, care s-a petrecut la 30 noiembrie, s-a soldat cu cele mai multe victime în rândul celor 130 de astfel de incidente care au avut loc anul acesta în şcolile din SUA, potrivit organizaţiei Everytown For Gun Safety. Autorul, Ethan Crumbley, în vârstă de 15 ani, este acuzat de terorism și crimă și va fi judecat ca un adult, riscând închisoarea pe viață. 

Cu patru zile înainte de atac, Ethan își însoțise tatăl la un magazin de arme, unde James Crumbley a cumpărat un pistol de 9 mm. Ethan a postat fotografii ale armei pe rețelele sociale, scriind: „Tocmai mi-am primit astăzi noua bijuterie” și a adăugat un emoji cu o inimă. A doua zi, mama sa a spus într-o postare că fiul ei s-a dus cu tatăl la un poligon de tragere „ca să testeze noul său cadou de Crăciun”, a transmis digi24.ro.