//Bază de date despre OZN-uri declasificată de CIA

Bază de date despre OZN-uri declasificată de CIA

O bază de date a CIA, intitulată The Black Vault, care include peste 2.700 de pagini de documente legate de OZN-uri declasificate de CIA din anii 1980, a fost declasificată și este accesibilă.Potrivit The Black Vault – un depozit online de documente legate de OZN operat de autorul John Greenwald Jr. – documentele au fost obținute printr-un lung șir de solicitări în baza legislației cu privire la informațiile de interes public depuse în ultimul sfert de secol.

De-a lungul timpului, s-au acumulat atât de multe solicitări încât CIA a creat un CD-ROM plin de documente declasificate, cunoscut sub numele de „Colecția OZN”. La mijlocul anului 2020, Greenwald a cumpărat CD-ROM-ul și a terminat recent încărcarea conținutului acestuia ca o serie de fișiere PDF care pot fi căutate pe site-ul său web. (Le puteți găsi la The Black Vault.)

Documentele acoperă zeci de incidente, inclusiv relatarea din 1976 a adjunctului subdirector al științei și tehnologiei guvernului de atunci, căruia i-a fost livrat o informație misterioasă cu privire la descrierea unei explozii ciudate de la miezul nopții într-un mic oraș rus.

„Deși CIA susține că aceasta este„ întreaga ”colecție [declasificată], este posibil să nu existe nicio modalitate de a verifica în totalitate acest lucru”, a scris Greenwald într-o declarație pe site-ul The Black Vault. „Cercetările efectuate de The Black Vault vor continua să vadă dacă există încă documente suplimentare descoperite în exploatațiile CIA.”

Depozitul de date este făcut public cu câteva luni înainte ca oficialii din cadrul Departamentului Apărării al SUA și agențiile de informații să apară în fața Congresului și dezvăluie tot ce știu despre OZN-uri.

Deși noua depozitare de date este semnificativă, este, de asemenea, doar o picătură în găleată din arhiva enormă a The Black Vault. Site-ul web conține peste 2,2 milioane de pagini de materiale legate de OZN-uri în arhiva sa, pe care Greenwald le-a obținut prin intermediul a peste 10.000 de cereri FOIA. Potrivit site-ului web Vault, Greenwald a depus prima sa cerere FOIA în 1996, când avea doar 15 ani.