//Aproape o săptămână de proteste violente în Spania

Aproape o săptămână de proteste violente în Spania

Duminică a fost cea de-a sasea zi de proteste violente în spania. Evenimentul a început paşnic cu o manifestaţie în centrul Barcelonei, unde graffitiştii au pictat o caricatură a regelui Spaniei Felipe VI şi a tatălui său, fostul rege Juan Carlos I, pentru a arăta ceea ce au numit solidaritate cu rapperul Pablo Hasél.


Dar odată cu căderea nopţii, tensiunea a crescut pe măsură ce protestatarii îmbrăcaţi în cea mai mare parte în haine negre au mărşăluit prin centrul oraşului până la sediul Poliţiei Naţionale.

Poliţia catalană a acţionat susţinută de maşinile din dotare pentru a degaja strada. Magazinele din centrul oraşului Barcelona au fost din nou vizate protestatarii spargând mai multe geamurile.
Peste 100 de persoane, inclusiv şapte duminică, au fost arestate în urma ciocnirilor violente cu poliţia de marţi când a fost arestat Hasél pentru a executa o pedeapsă de nouă luni de închisoare pentru tweet-urile şi versurile sale care au insultat monarhul spaniol.
Poliţia catalană a declarat că sâmbătă au fost făcute peste 35 de arestări în Barcelona şi în alte oraşe din apropiere, după ce protestatarii au spart vitrinele magazinelor şi s-au angajat în lupte cu poliţia. Alte proteste din toată Spania, inclusiv capitala Madrid, au rămas în mare parte paşnice