//Sibiu: Spitalul Județean a primit 22 de concentratoare de oxigen

Sibiu: Spitalul Județean a primit 22 de concentratoare de oxigen

Donația făcută de MedLife vine în contextul unei rate de infectări care a ajuns în municipiul Sibiu la 13 la mia de locuitori în ultimele 14 zile iar unitatea medicală județeană tratează pacienți din tot județul, singurul din țară care a trecut de o rată medie de infectare de 9 cazuri la mia de locuitori.

„Urmărind îndeaproape situația și fiind conectați cu toate informările transmise de către autoritățile locale, am decis, prin echipa de la Polisano MedLife, să venim în sprijinul comunității locale, punând la dispoziție aceste aparate, necesare îngrijirii pacienților care au nevoie de oxigen suplimentar. Prin utilizarea acestor echipamente se împiedică degradarea stării pacienților și, totodată, încărcarea secției de ATI. Concentratoarele au ajuns deja în spital.”, a anunțat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Concentratoarele sunt mobile iar fiecare aparat cântăreşte între 14 și 19 kg. Cu ajutorul lor se poate asigura un debit de 5 litri respectiv 10 litri/minut de oxigen cu o concentraţie de până la 93%. Intervalul de timp pentru atingerea concentraţiei optime este de sub un minut.

Aparatele furnizează un conținut de oxigen extras din aerul ambiant, după separarea azotului prin filtre adecvate pentru a inspira doar oxigenul. De asemenea, sunt îndepărtate particulele de praf și bacteriile. Poate fi folosit alternativ la buteliile de oxigen medical, neprezentând riscul unor incendii în cazul scurgerilor necontrolate de oxigen.