//Preotul clujean care vinde ciocolată cu canabis și-a făcut o aplicație duhovnicească

Preotul clujean care vinde ciocolată cu canabis și-a făcut o aplicație duhovnicească

Dinu Criste, preotul clujean care a devenit cunoscut pentru faptul că produce ciocolată cu canabis, s-a lansat în domeniul IT. El spune că va lansa pe piață o aplicație cu ”sfaturi duhovnicești”. Criste este fost jurnalist, politician și preot, iar în prezent se ocupă de afaceri.

A pornit afacerea de ciocolată cu canabis în 2018, cu o investiție de 80.000 de euro, jumătate din sumă provenind dintr-o finanțare obținută prin programul Startup Nation.  Preot de meserie, Dinu Criste a ales și niște denumiri pe măsură pentru ciocolata sa, precum „Doamne ajută” sau „Amin”. Printre sortimentele care se regăsesc în brandul „Christe Chocolatier” se numără, pe lângă ciocolată cu canabis, și ciocolata de lux cu foiță de aur comestibilă, cu chilli sau lavandă, toate produse în atelierul său aflat în localitatea Sancraiu, în apropiere de Cluj-Napoca.

Aplicația va fi un fel de asistentul tău personal în materie de parte duhovnicească, de spiritualitate. Spre exemplu, îți fac o planificare pe șapte zile în care îți arăt cum să scapi de anxietate din perspectivă religioasă. Nu e o noutate absolută. În spațiul occidental și în spațiul american, astfel de aplicații funcționează.

Eu lucrez de mult la povestea asta, pentru că e o idee mai veche. Contentul îl am în mare măsură. Am deja vreo 12 planuri, pe care mai trebuie doar să le încarc în momentul în care aplicația va fi gata. Și în 6 luni sper să avem o formulă deja pretabilă pentru a fi încărcată în Magazin Play”, a spus Dinu Criste, la PROFIT NEWS TV. 

Decizia de a-și construi propria aplicație a venit și pe fondul pandemiei, oamenii fiind nevoiți să petreacă timp izolați, ceea ce a dus la diverse probleme mentale, precum anxietatea sau depresia.  

„Pandemia ne-a arătat niște lucruri. Că o luăm razna!”, subliniază omul de afaceri. „Vom avea un supermarket spiritual, unde te poți duce să-ți iei produse anti-anxietate, anti-depresie, anti-pierderea timpului, educație financiară din perspectivă biblică. Există educație financiară în Sfânta Scriptură.

Nu o cultivă, de fapt, aproape nimeni. Nici universitățile în raport cu proprii lor studenți nu îi învață. Indicele de încredere e de 7% în ceea ce privește partea de antreprenoriat. Foarte scăzută. Toți ne căutăm de muncă în România, de aceea și exportul de muncă a fost foarte masiv, pentru că noi avem cultura omului care se vrea angajat de cineva, dacă se poate la stat”, mai spune preotul clujean.