//Omul de afaceri Cristian Erbașu va lua 17 mil. lei pentru reabilitarea centrului istoric al Devei

Omul de afaceri Cristian Erbașu va lua 17 mil. lei pentru reabilitarea centrului istoric al Devei

Ieri, administrația locală din Deva a semnat contractul de 17 milioane de euro cu firma Costrucții Erbașu, care se va ocupa de reabilitarea centrului istoric al municipiului. Firma omului de afaceri Cristian Erbașu se va ocupa de lucrările de proiectare și execuție a lucrărilor. Termenul de finalizare este de 24 de luni.

“Am discutat cu reprezentanții firmei câștigătoare – Construcții Erbașu SA (Divizia Oradea) posibilitatea reducerii la jumătate a termenelor din contract, astfel încât să putem avea un centru istoric amenajat complet la sfârșitul anului 2021. De asemenea, la întâlnirea de astăzi am discutat și despre modul cum vom aborda realizarea lucrărilor, astfel încât în vara anului viitor să nu blocăm activitatea teraselor din zona centrului istoric, pentru a ajuta firmele care au suferit deja din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Proiectul prevede ca spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu și Piața Unirii, până la strada Lucian Blaga, să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mobilier urban ( bănci, coșuri de gunoi, jardiniere).

În zonă va fi instalat şi un sistem de reducere a circulaţiei. Vor fi montați piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto și un sistem inteligent de parcare.