//Mureșenii din afacerea Privo amână investiția imobiliară din Cluj-Napoca

Mureșenii din afacerea Privo amână investiția imobiliară din Cluj-Napoca

Patronii afacerii Privo, soții Adina și Doru Plopeanu, au anunțat că vor amâna construiea proiectului imobiliar pe care îl dezvoltă în Cluj-Napoca. Acest lucru se întâmplă în situația în care ei au primit avizele necesare pentru demararea proiectului cu o valoare estimată la 13 milioane euro.

„Am achiziţionat terenul, dar acum suntem în proces de proiectare şi de căutare a unui finanţator. Este greu de spus când va fi gata, dar la finalul anului vom avea mai multe informaţii. Vom merge cu acelaşi brand, dar ideea e să fie un hotel mai mult dedicat tineretului“, a declarat Adina Plopeanu pentru zf.ro.

Potrivit documentației aprobate de Primăria Cluj-Napoca proiectul se va construi pe strada Traian, situată în apropierea centrului orașului, și va cuprinde

– clădiri comune (1-3)S+P+5E+R. Ultimul nivel admis va avea o retragere față de planul fațadei spre stradă de minumum 1,80m. (imobilul de locuințe)

– clădiri de colț (1-3)S+P+6E+R, (1-3)S+P+7E (hotelul)”.

Conform proiectului, anterior recepției construcțiilor propuse:

– vor fi plantați cel puțin doi arbori cu circumferința de minim 35 cm, măsurată la 1 m de la colet pe frontul sudic al străzii Daniil Bărceanu;

– suprafața de teren necesară realizării circulației de-a lungul culoarului Someșului Mic va fi amenajată ca spațiu verde (plantații înalte, medii, joase, alee pietonală) și transferată în domeniul public cu titlu gratuit;

– suprafețele de teren necesare regularizării străzilor Traian și Daniil Bărceanu vor fi transferate în domeniul public cu titlu gratuit.

– 234 de locuri de parcare în subsol, din care 58 de locuri suplimentare funcțiunilor propuse, cu acces public. 118 locuri de parcare sunt destinate imobilului de apartamente, iar 116 locuri de parcare sunt pentru hotel.