//Mureș: Un bărbat din Târgu Mureș acuzat de o evaziune de jumătate de milion de lei

Mureș: Un bărbat din Târgu Mureș acuzat de o evaziune de jumătate de milion de lei

Un bărbat din Târgu Mureș este cercetat de polițiștii din Argeș pentru o evaziune fiscală care se ridică la aproape jumătate de milion de lei.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2010-2014, un bărbat de 41 de ani, cu domiciliul în Târgu Mureş, judeţul Mureş, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din Piteşti, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale, constând în achiziţii fictive de piese industriale. De asemenea, acesta ar fi omis înregistrarea în totalitate a veniturilor obţinute şi s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale, prin declararea fictivă cu privire la sediul societăţii.

Pentru recuperarea prejudiciului, calculat la peste 490.000 de lei, a fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de cel în cauză.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de trimitere în judecată”, arată comunicatul IPJ Argeș.