//Lucrările de pe tronsonul de cale ferată Vinţu de Jos – Simeria finalizate

Lucrările de pe tronsonul de cale ferată Vinţu de Jos – Simeria finalizate

Alstom a finalizat lucrările de electrificare şi energoalimentare pe cei 42 km ai tronsonului Vinţu de Jos – Simeria, în cadrul modernizării infrastructurii şi suprastructurii de cale ferată de pe ramura nordică românească a culoarului paneuropean Rin-Dunăre.

Beneficiarul proiectului, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, a semnat recent Procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

“În cadrul proiectului, responsabilitatea Alstom a inclus realizarea unei substaţii de tracţiune electrică la Şibot, care transformă puterea electrică provenită din sistemul naţional de alimentare şi o adaptează pentru sistemul electroenergetic necesar tracţiunii feroviare”, se menţionează în comunicat.

Alstom a instalat sistemele de alimentare cu energie electrică, însumând peste 130 km desfăşuraţi de catenară. În plus, compania a fost responsabilă şi de furnizarea sistemelor de informare şi anunţare a pasagerilor.

“Beneficiile unei linii de cale ferată reabilitate sunt multiple, de la asigurarea unei călătorii mai rapide, mai sigure şi mai confortabile pentru pasageri, până la dezvoltarea economică şi socială a zonelor pe care aceste linii le traversează”, a afirmat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.