//Fondatorul Untold s-a lansat în afaceri IT

Fondatorul Untold s-a lansat în afaceri IT

Bogdan Buta, fondatorul festivalurilor #Untold și #Neversea s-a lansat în afaceri alături de Veatoslav Veaceslav Vizitiu. Afacerea lor este sponsorizată de compania clujeană Arobs. Cei doi au dezvoltat o aplicație de pentru sporturile extreme.

Aplicația, denumită Extasy, i-a atras ca investitori pe Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca AROBS, și fondul de investiții Early Game Ventures. În primă fază, aplicația a fost evaluată la circa 4 milioane de euro, iar investiția din primul stadiu se ridică la circa 800.000 de euro, din care 500.000 euro i-a alocat Bogdan Buta, iar restul au fost asigurați de către investitori.

“Puțini știu despre mine că eu am terminat facultatea de Automatică și Calculatoare, în Cluj-Napoca, așa că discuțiile despre software development nu îmi sunt străine. Am avut de-a lungul timpului mai multe idei, însă am preferat să mă concentrez pe dezvoltarea UNTOLD, în acel moment. Acum însă consider că este momentul oportun să lansăm această aplicație”, spune Bogdan Buta.

Aplicația va fi lansată în martie 2021, în mai multe orașe din țară, urmând ca, până la finalul anului 2021 să cuprindă toate orașele din România. În 2022, fondatorul intenționează să se extindă în Europa și în America. “În 3 ani, ne-am propus ca aceasta să fie utilizată la nivel global. Consider că acest proiect are potențial real să devină următorul unicorn al României”, a mai spus Bogdan Buta pentru profit.ro.