//Cluj: Societățile care vor să construiască o parcare de aproape 1.000 de locuri la Aeroportul Internațional Cluj Napoca

Cluj: Societățile care vor să construiască o parcare de aproape 1.000 de locuri la Aeroportul Internațional Cluj Napoca

În cadrul licitației organizate de Consiliul Județean Cluj pentru construirea unei parcări cu 863 de locuri la Aeroportul Internațional Cluj Napoca s-au înscris sase oferte. Este vorba despre societățile Diferit AG (cu cinci subcontractanţi), TCI Contractor General (cu șapte subcontractanţi), asocierea Electrogrup (lider), Viarom Construct, asocierea Concelex (lider), Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, asocierea MIS Grup (lider), Dianova Instal, MEVA Concept şi asocierea Nord Conforest (lider), Drum Asfalt. La începutul anului 2021 ar urma să fie anunţat câştigătorul.

Lucrările vor consta în amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.

Este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde corp C1 – clădire terminal și copertină, corp C2 – copertină autocare și piațetă publică. La corpul C1, parterul clădirii va asigura spații de așteptare, recepție, cafenea, spații tehnice și grupuri sanitare pentru desfășurarea în condiții optime a activităților specifice unui terminal, iar etajul va adăposti o zonă de servicii publice.

Durata estimată de execuție a lucrărilor este de maximum 16 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor, în care se va include și perioada de timp friguros.