//Anul 2022 ne bubuie cu scumpiri la alimente, RCA și energie

Anul 2022 ne bubuie cu scumpiri la alimente, RCA și energie

Din ianuarie, anul viitor va fi marcat de o serie de majorări de prețuri care îi vor pune pe mulți dintre români în dificultate. Se vor scumpi alimentele, polițele obligatorii RCA și energia. În același timp se vor scumpi și carburanții auto din cauza faptului că Guvernul a anunțat deja că va crește taxele pentru benzină și motorină.

De la 1 ianuarie, carburanții se vor scumpi, în medie, cu 7 – 8 bani pe litru, ceea ce înseamnă că un plin ne va face să scoatem din buzunare în jur de 310 lei.

Există, totuși, o condiție; aceea de a nu crește prețul petrolului. În industria alimentară lucrurile vor sta la fel, iar presiunea prețurilor de la raft va veni și din tarifele la energie și gaze.

„1 aprilie va veni, și nu este nicio păcăleală, cu preţuri mai mari. Vedem oferte cu valabilitate începând cu 1 aprilie cu preturi peste 1,5 lei pe kwh. Preț final cu toate taxele şi tarifele incluse. Înseamnă, de fapt, o dublare a prețului”,

a explicat Adrian Vintilă, asociația FEL România.

Și asigurările auto obligatorii ne vor costa mai mult la anul. Nimic neașteptat, căci în ultimul an polițele s-au dublat.

„Cu scumpirile la energie și cu valul inflaţionist din aprilie vor face ca veniturile nostre să fie tot mai mici. Practic să sărăcim, sa câștigam mai puțin iar costurile cu viața obișnuită să fie din ce în ce mai scumpe”,

a spus Adrian Negrescu, consultant economic.