//Un preot clujean a infectat cu Covid zeci de familii la care a mers cu stropitul

Un preot clujean a infectat cu Covid zeci de familii la care a mers cu stropitul

Un preot ortodox, din localitatea clujeană Sânnicoară, a infectat cu Covid mai multe persoane la care acasă pentru a stropi casele cu apă sfințită. Este vorba despre tradiția Iordanului.

În acest moment, autoritățile din Cluj fac o anchetă epidemiologică ca să vadă care este numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit.

Soția preotului din Sânnicoară, a fost și ea confirmată cu Covid 19, și a fost externată din spital marți, 11 ianuarie 2022.

„Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case. Duminica (09.01) s-a testat și părintele, iar după primirea rezultatului s-a izolat la domiciliu”, a declarat Prefectul Clujului Tașnadi Szilard.

Oamenii susțin că preotul a intrat în casele lor, unde a efectuat ritualul religios al stropirii acestora cu apă sfințită.

„Părintele, care este iubit de locuitori, a avut un comportament de neînțeles. Simptomele nu au apărut așa de pe o zi pe alta, iar doamna preoteasă nu degeaba a fost internată în spital. Dacă a fost internată a avut ceva simptome. La mine în casă a fost, a intrat, a oficiat ritualul religios și chiar ne-a întrebat dacă sutem de acord să sărutăm Sfânta Cruce, cerere cu care noi am fost de acord. Ce să spună și prefectul că nu și-ar pune în cap Biserica Ortodoxă”, a spus un locuitor pentru foaiatransilvană.ro.