//Sibiu: S-a autodenunțat la poliție că a condus băut

Sibiu: S-a autodenunțat la poliție că a condus băut

Un bărbat din Sibiu s-a autodenunțat la poliție pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice.

„Sâmbătă, 17 octombrie, în jurul orei 11,40, prin apel 112, un sibian, în vârstă de 53 de ani, a solicitat la domiciliu prezenţa unui echipaj de poliţie rutieră, afirmând că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locuinţa bărbatului, însă acesta nu se afla acasă”, se arată în comunicatul transmis de poliția sibiană.

La scurtă vreme, polițiștii au fost redirecționați la sediul Biroului de Poliție Rutieră unde erau așteptați de șoferul sibian, băut, care s-a deplasat la volanul propriului autoturism.

„În schimb, prin Dispeceratul IPJ Sibiu, echipajul a fost direcţionat spre sediul Biroului Rutier, în faţa căruia se afla sibianul în cauză, acesta ajungând aici cu propriul autoturism, pe care l-a condus de pe strada Brazilor până pe Bulevardul G-ral Vasile Milea”, se precizează în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Potrivit informațiilor date publicității de IPJ Sibiu, şoferul a avut o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Bărbatul emana un miros puternic de alcool, testarea sa alcoolscopică rezultând într-o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, sibianul a fost însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului”, mai precizează reprezentanţi IPJ Sibiu.