//Sibiu: Polițist acuzat că a bătut un tânăr care aduna crengi dintr-o pădure

Sibiu: Polițist acuzat că a bătut un tânăr care aduna crengi dintr-o pădure

Un tânăr care aduna crengi dintr-o pădure acuză că a fost bătut și băgat în portbagajul mașinii de un polițist. Abuzul a avut loc în comuna Orlat, iar tânărul povestește că după ce a fost bătut cu un par, polițistul l-a băgat în portbagajul mașinii, dus la secția de poliție, unde a primit o nouă rundă de lovituri.

,, A venit lângă mine și a început să rupă o creangă cu care mi-a dat pe umăr. Și după ce m-a bătut acolo, m-a băgat în portbagaj. Și în portbagaj m-a dus la secție. A oprit mașina, m-a lăsat să iau aer. A scos pistolul și mi l-a pus la cap. Și mi-a spus: gândește-te bine cu cine ai fost. Și am zis că singur. Acolo, la secție, avea un par lângă ușă, să țină ușa deschisă. L-a luat și a zis: ăsta e nănașul tau! Și i-a zis colegului care a scris procesul: Tu scrie procesul că am eu grija de el! Colegul i-a zis să nu mai dea în mine dar el a zis ca are el grijă de mine. În partea asta mă doare. Că am stat în genunchi, cu mâinile după cap și mi-a dat cu parul”, povestește bărbatul.

Tânărul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, după care a fost eliberat din custodia polițistului. În urma violenței brutale de care a dat dovadă omul legii, tânărul a anunțat la 112 ce s-a întâmplat. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Tânărul bătut de către polițist va opta pentru un certificat medico-legal și va depune plângere penală împotriva omului legii.

„Referitor la situația prezentată, la nivelul I. J. J. Sibiu s-a dispus efectuarea de verificări cu privire la cele sesizate. În urma verificărilor efectuate, rezultă faptul că jandarmii nu au fost implicați, respectiv nu au desfășurat misiuni sau acțiuni în Poiana Sibiului și nici nu au fost redirecționați în zonă în urma vreunei sesizări, în cursul zilei de ieri 22 ianuarie a.c”, spune Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al IJJ Sibiu.

Poliția din Sibiu s-a autosesizat și face verificări în cazul polițistului din Orlat.