//Sibiu: La DSP s-a numit o conducere militară

Sibiu: La DSP s-a numit o conducere militară

În cursul zilei de ieri, liderii alianței USR-PLUS Sibiu au solicitat instituirea unei conduceri militare la DSP. Astăzi, în funcția de șef al DSP Sibiu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, care, până ieri, a fost director medical la Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu.

Colonelul Chelcea a declarat că îşi doreşte, în primul rând să vadă ce probleme şi ce resurse va găsi la DSP, de miercuri.
„Nu pot să spun ce o să fac de mâine (miercuri – n.r.), pentru că nu ştiu. Trebuie să văd care sunt problemele, ce resurse găsesc şi cum să putem face să fie mai bine. În mod cert va fi mai bine, asta este speranţa mea. Lucrurile
trebuie să revină la normal”, a declarat colonelul Chelcea.
Până marţi, colonelul Daniel Chelcea a fost medic ORL şi director medical al Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu. Acesta a preluat conducerea DSP Sibiu, după ce fostul director Gabriel Budescu şi-a dat demisia pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în judeţ.
Sursele politice citate au precizat că noua conducere a DSP Sibiu a fost stabilită încă de vineri, când s-a stabilit intrarea municipiului Sibiu, a oraşelor Cisnădie şi Tălmaciu şi a satului Şelimbăr în carantină. Directorul adjunct al DSP Sibiu nu va fi militar, dar va avea un consilier, au mai spus sursele citate.
În paralel, Corpul de Control este la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Directorului general Liliana Coldea i s-a cerut demisia, însă aceasta refuză.