//Șeful unei secții de spital a murit de Covid

Șeful unei secții de spital a murit de Covid

Carmen Mocan Ceaca, șeful Secţiei de Neurologie din cadrul Spitalului Municipal Dej, în vârstă de 50 de ani, a murit în urma infecţiei cu noul coronavirus. Ea era internată de mai multe săptămâni, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii.

„Suntem adânc întristaţi că am pierdut dintre noi încă un medic profund dedicat pacienţilor şi profesiei sale, un om de o deosebită calitate, corectitudine şi o înaltă ţinută morală, o bună prietenă”, a transmis conducerea unităţii sanitare.

Carmen Mocan Ceaca lucra la Spitalul Municipal Dej din anul 2001, timp în care a tratat peste 10.000 de pacienţi.

În 11 noiembrie, Spitalul Municipal Dej a distribuit pe Facebook o postare a unei ONG din Cluj care solicita ajutor din partea celor care ar fi putut dona plasmă convalescentă pentru medicul Carmen Mocan Ceaca.

„Este nevoie urgentă de PLASMĂ CONVALESCENTĂ COVID-19! Dna Dr. Carmen CEACA-MOCAN este internată în la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca şi necesită administrarea de plasmă convalescentă COVID-19. Dacă aţi trecut prin infecţia cu noul coronavirus, puteţi dona plasmă la Centru Regional de Transfuzii Sanguine Cluj-Napoca. (…) Nu uitaţi să menţionaţi că donaţi pentru Dr. Carmen MOCAN-CEACĂ”, preciza postarea distribuită de colegii medicului.