//Șeful Poliției din Târgu Secuiesc incompatibil

Șeful Poliției din Târgu Secuiesc incompatibil

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 11 februarie 2020 – 16 februarie 2021, Florin Popa a deţinut şi exercitat simultan cu funcţia de şef al Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc şi funcţia de vicepreşedinte cu organizarea, promovarea şi desfăşurarea activităţilor sociale în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Secţia Română, încălcând astfel prevederile art. 6, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 364/2004 coroborate cu prevederile art.2, alin.(4) din O.U. nr. 20/2020.

De asemenea, ANI a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a altor opt persoane:

* Mihai Daneş, fost consilier local în Sectorul 6 al Capitalei din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul (devenit ulterior USR), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului, respectiv 2016 – 2019, deoarece societatea comercială la care acesta deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator a încheiat 67 contracte de furnizare produse cu unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 6, cinci contracte de furnizare produse cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 (instituţie publică aflată în subordinea Consiliului Local Sector 6), în baza cărora societatea a încasat suma totală de 133.105 lei.

Mihai Daneş a candidat din partea USB la alegerile din 2016 pentru Primăria Sectorului 6, pierzând în faţa candidatului PSD – Gabriel Mutu, însă a obţinut un mandat de consilier local.

El a făcut parte din Biroul municipal al USR Bucureşti şi a participat la cursa internă din USR pentru stabilirea candidaţilor la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2019.

Ulterior, a candidat la alegerile locale din 2020 în calitate de independent.

* Marius Uţă, inspector la Compartimentul Energetic – Direcţia Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2013 – 2019, când a exercitat simultan şi funcţia de administrator în cadrul unor asociaţii de proprietari/locatari.

* Florin Ovidiu Filip, primar şi fost viceprimar al comunei Drăghiceni, judeţul Olt, s-a aflat în conflict de interese, după ce a semnat, în noiembrie 2018, o dispoziţie referitoare la prelungirea contractului individual de muncă încheiat între Consiliul Locaş Drăghiceni şi soţia sa.

* Florian Vasile Tara, fost primar al comunei Râu Sadului, judeţul Sibiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2016 – 2020, întrucât a exercitat simultan şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

* Marian Ion, consilier local în comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi, a fost declarat de ANI în incompatibilitate, deoarece a deţinut în perioada 27 octombrie 2020 – 22 martie 2021 şi funcţia de şef Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul aparatului propriu de specialitate al primarului.

* Cosmin Ionel Dinescu, fost consilier local în comuna Valea Danului, judeţul Argeş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2016 – 2020, întrucât a exercitat simultan cu calitatea de consilier local şi o funcţie în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei.

* Aurel Ştefan Şular, fost consilier local în comuna Vătava, judeţul Mureş, s-a aflat în conflict de interese în perioada 2017 – 2020, deoarece a votat şi adoptat patru hotărâri privind aprobarea bugetelor locale, în urma cărora Primăria Comunei Vătava a emis 28 facturi către două societăţi comerciale al căror administrator este fratele său, creându-se astfel un avantaj patrimonial pentru acesta în sumă totală de 53.774 lei. În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin.

* Marin Marin, fost consilier local în comuna Săbăreni, judeţul Giurgiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada iunie 2016 – octombrie 2020, când a avut şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Primăriei Săbăreni. AGERPRES