//Petreceri cu sute de persoane oprite de polițiștii clujeni

Petreceri cu sute de persoane oprite de polițiștii clujeni

Polițiștii clujeni au oprit două petreceri din Cluj-Napoca și i-au amendat pe participanți. Una dintre petreceri a avut loc în spațiul Urania, de pe strada Horea, iar cealaltă în zona Valea Fânațelor într-o zonă cu blocuri dezafectate. Trebuie remarcat că în tot județul Cluj, doar poliția municipală face acest gen de razii.

Petrecerea din clubul Urania a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Circa 200 de persoane au fost legitimate și urmează sau au fost deja amenadate. 

La Urania, pe strada Horea numărul 4, au fost identificate 116 persoane, precum și organizatorul evenimentului, căruia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În local nu se dădeau bonuri, nefiind casă de marcat, încasările pe băutură fiind la negru. 

Localul de la Urania este adminstrat de Claudiu Mărginean, fostul patron al clubului clujean Roland Garros, care ar închiria spațiul altor persoane. 

Poliția a oprit o altă petrecere pe Valea Fânațelor 

Poliția a descins în jurul orei 22.45, pe Valea Fânațelor, după blocurile dezafectate, unde era o petrecere cu 36 de participanți. Au fost date amenzi în valoare de 20.000 de lei. Nici aici nu exista vreo casă de marcat.

În ambele situații s-au deschis dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.