//Pentru a doua oară, ÎCCJ trimite la Cluj dosarul judecătorului Danileț

Pentru a doua oară, ÎCCJ trimite la Cluj dosarul judecătorului Danileț

Pentru a doua oară, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să trimită la Curtea de Apel Cluj dosarul judecătorului Cristi Danileț. De această dată decizia a fost luată de completul de 5 judecători ai ÎCCJ.

Declină competenţa de soluţionare a cererii formulate de reclamantul Danileţ Cristi Vasilică, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, prin care se solicită suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării hotărârii nr. 1537 din 14 decembrie 2021, adoptate de CSM – Secţia pentru judecători, în favoarea Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac. Obligatorie pentru instanţa de trimitere, conform art. 135 alin. (2) din Codul de procedură civilă

se arată în decizia Instanţei supreme.

Prima dată, ÎCCJ a emis decizie similară la sfârșitul lunii trecute când judecătorii au considerat că instanța clujeană este competentă să judece dosarul.

Pe de altă parte, și judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au emis două soluții prin care au declinat competența către ÎCCJ.

Transilvania Press a prezentat că, în timp ce dosarul judecătorului Danileț este pasat, ca un cartof fierbinte, între Curtea de Apel Cluj și ÎCCJ, magistratul este suspendat din magistratură fără a se ține seama de prezumția de nevinovăție de care beneficiază, în mod normal, oricine ajunge în fața instanței.

Judecătorul Cristi Danileț a fost exclus din magistratură deoarece a ”recidivat” postând pe Tik-Tok mai multe filmulețe cu aspecte din viața lui privată care nu au avut ca urmare discreditarea magsitratului sau a profesiei.

Cazul excluderii din magistratură a judecătorului clujean Cristi Danileț ajunge la Comisia de la Veneția. Acest demers, de sesizare a comisiei, a fost inițiat de reprezentanții USR care, în subsidiar, cer emiterea unui punct de vedere și în privința proiectului de desfiinţare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) Mai multe detalii despre cum a ajuns sesizarea la Comisia de la Veneția pot fi citite AICI.