//Mureș: Vezi care sunt școlile din județ închise de azi

Mureș: Vezi care sunt școlile din județ închise de azi

Mai multe școli din județul Mureș vor fi închise, potrivit unei decizii luate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş.

„În conformitate cu adresa transmisă de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, din cauza ratei de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, unităţile de învăţământ din 7 unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Mureş vor funcţiona în scenariul 3 (roşu) începând cu data de 19 octombrie 2020: municipiul Târgu Mureş, Ungheni, Cristeşti, Cozma, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Sântana de Mureş. Timp de două săptămâni, elevii şi cadrele didactice din aceste unităţi şcolare îşi vor desfăşura activităţile instructiv-educative on-line”, a arătat ISJ Mureş într-un comunicat de presă.

Potrivit ultimei raportări, în judeţul Mureş au fost confirmate 2.952 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, vineri fiind înregistrate 106 cazuri noi de persoane infectate, care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

DSP Mureş a precizat că, până vineri, în spitalele din judeţ erau internate 230 persoane confirmate pozitiv, 821 de persoane s-au vindecat şi au fost externate, 564 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 196 de persoane au fost externate la cerere.

Până la ultima raportare, un număr de 74 de persoane erau internate cu suspiciune de infecţie cu COVID-19, iar 150 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spital.