//Mureș: Singura girafă din România înecată în propria vomă

Mureș: Singura girafă din România înecată în propria vomă

Singura girafă din România, care era la grădina zoologică din Târgu Mureș, a murit înecată în propia vomă, potrivit autopsiei făcute de angajații grădinii zoologice.

Girafa fusese adusă la Târgu Mureş în anul 2005, de la Grădina Zoologică din Roma.

Potrivit directorului Grădinii Zoologice, Horațiu Gorea, în data de 10 februarie, acesta a găsit girafa la pământ fără pic de suflare. Conform autopsiei, girafa se pare că se simţea rău, motiv pentru care a avut vărsături, care din nefericire, i-au fost fatale, cornuta înecându-se în propia vomă.

„Din păcate, în data de 10 februarie, dimineața, când am venit la serviciu, girafa era căzută și era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conținut gastric stomacal (datorită vomei, pe înțelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului.

Din păcate, se întâmplă și la oameni și s-a întâmplat și la girafă. Este mare păcat, era singura girafă. Tragedia este destul de mare, era singurul animal din această specie din țara noastră. Acum trebuie să facem toate demersurile și să ne preocupăm să completăm colecția cu această specie mult îndrăgită de noi și de vizitatori.

Nu poți să găsești vinovat pentru acest deces, animalul a fost îngrijit foarte bine” a spus directorul Horaţiu.

Directorul Horaţiu susţine că tragedia de faţă este una deosebită întrucât acesta era singurul mamifer din această specie din România. Cu toate că lipsa girafei va fi cu adevărat simţită, directorul afirmă că aceasta a fost îngrijită extraordinar de bine şi nu poate învinui pe nimeni.

Actualmente, administratorii Grădinii Zoologice, care este una dintre cele mai mari şi mai moderne din ţară, promit că vor face tot ce le stă în putere pentru a aduce o nouă cornută care să poată fi admirată de către doritori.

La momentul decesului, girafa Gina avea 10 ani, ceea ce înseamnă că îşi trăise jumătate din viaţă, întrucât aceste animale pot supravieţui în jur de 20-25 de ani.