//Mureș: Peste 17.000 de cazuri de infecție cu SARS-COV-2

Mureș: Peste 17.000 de cazuri de infecție cu SARS-COV-2

Potrivit Prefecturii Mureș, până astăzi, 17 februarie, în judeţul Mureş au fost confirmate 17.481 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Faţă de ziua precedentă, au fost înregistrate 48 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

31 March 2020, Spain, Madrid: Medics in full protective gear attend a coronavirus patient at a temporary hospital set up at IFEMA event venue. Photo: Ricardo Rubio/Europa Press/dpa

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 16 persoane au fost reconfirmate pozitiv în judeţul Mureş.

Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate 197 persoane confirmate pozitiv în spitalele din judeţul nostru.

De asemenea, până la această dată, 16.260 de persoane s-au vindecat în judeţul Mureş (Direcţia de Sănătate Publică transmite numărul total al persoanelor vindecate, număr care cuprinde persoanele externate din spitalele de pe teritoriul judeţului Mureş şi numărul cazurilor pozitive izolate la domiciliu şi declarate vindecate conform legislaţiei în vigoare). În plus faţă de acestea, 1.499 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 631 de persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 64 persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureş.

Până acum, 589 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş, potrivit datelor DSP Mureş.

În judeţul Mureş, 55 persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1390 de persoane se află în carantină la domiciliu.

În această perioadă, continuă acţiunile de informare şi verificare cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară în judeţul Mureş. Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcţiilor sanitar-veterinare şi de la Protecţia Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranţa mureşenilor.

Facem un apel către mureşeni de a respecta normele de protecţie: purtarea măştii, respectarea distanţării fizice şi spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veţi avea grijă de sănătatea voastră şi a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.