//Mureș: Incendiu la un adăpost de animale din Sovata

Mureș: Incendiu la un adăpost de animale din Sovata

În această dimineață, pompierii militari din Sovata au intervenit la un incendiu izbucnit la un adăpost de animale situat într-o zonă greu accesibilă.

“În această dimineaţă, în jurul orei 4,40, pompierii mureşeni au fost solicitat să intervină la un incendiu adăpost de animale în localitatea Sovata, strada Căpet. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata şi SVSU Sovata. Ajunşi la locul intervenţiei, aceştia au constatat că arde în totalitate un adăpost de animale de aproximativ 20 metri pătraţi, cu pericol de propagare la un alt adăpost de aproximativ 40 metri pătraţi, în care se aflau 20 de purceluşi. Incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se propage, dar, din nefericire, în interior se afla un cal şi doi porci care nu au putut fi salvaţi”, au anunţat reprezentanţii ISU.

Pompierii militari şi personalul din cadrul SVSU Sovata au fost nevoiţi să se deplaseze 1,5 km pe jos pentru a stinge incendiul, aceştia cărând apa în bidoane cu o maşină de teren.