//Mureș: Ianculescu câștigă, pentru moment, procesul pentru detașarea din funcție

Mureș: Ianculescu câștigă, pentru moment, procesul pentru detașarea din funcție

Curtea de Apel Mureș a emis o decizie favorabilă în cazul fostului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureş, Ovidiu Ianculescu. El a contestat decizia prin care era detașat tocmai în Maramureș, în situația în care el trebuie să aibă grijă de familie și cei doi părinți, bolnavi de cancer. Detașarea lui a fost făcută ca urmare a unei decizii politice pentru a-i face loc unui membru PNL fără nicio pregătire în domeniu.

„Admite apelul declarat de reclamantul Ianculescu Ovidiu Sebastian împotriva sentinţei civile nr.975 din 19 noiembrie 2020 pronunţată de Tribunalul Mureş în dosar nr.2390/102/2020; Schimbă în tot sentinţa atacată, în sensul că: Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamantul Ianculescu Ovidiu Sebastian în contradictoriu cu pârâta Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi, în consecinţă, Suspendă provizoriu decizia nr.544 din 05.11.2020 emisă de pârâtă, de detaşare a reclamantului pe o perioadă de 12 luni de la SGA ABA Mureş la Administraţia Bazinală de Apă Someş Tisa – SGA Marmureş, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.2375/102/2020 aflat pe rolul Tribunalului Mureş; Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 2.000 lei cheltuieli de judecată”

arată soluția pe scurt a Curții de Apel Mureș

El a reclamat că a fost forţat să îşi dea demisia din funcţia pe care o câştigase prin concurs, pentru a face loc unui liberal fără nicio pregătire în domeniu, a fost detaşat începând cu 5 noiembrie tocmai în Maramureş.  Potrivit deciziei de detaşare emise de Administraţia Bazinală a Apelor (ABA) Mureş, Ovidiu Ianculescu ar trebui să lucreze pentru o perioadă de 12 luni pe postul de inginer şef Ia SGA Maramureş – Administraţia Bazinală a Apelor Someş-Tisa.

A contestat în instanţă ordinul de detaşare, dosarul aflându-se pe rolul Tribunalului Mureş. La aceeaşi instanţă Ovidiu Ianculescu mai are un litigiu cu ABA Mureş, privind modul în care acesta a fost nevoit să renunţe la funcţia de director. În dosarul respectiv, Tribunalul Mureş urmează a se pronunţa pe 21 decembrie. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, printr-un comunicat de presă, că respinge categoric orice demers de numire în funcţii publice a unor persoane care nu întrunesc condiţiile cerute de lege şi care nu au experienţă în domeniul în care sunt propuse. La rândul său, Ludovic Orban a afirmat că, în acest caz, a fost o numire nepotrivită, motiv pentru care a dispus plecarea acelei persoane numite.