//Mureș: Doi tineri reținuți pentru că au tâlhărit bătrâni pe stradă

Mureș: Doi tineri reținuți pentru că au tâlhărit bătrâni pe stradă

Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti în urma unor percheziţii domiciliare, fiind bănuiţi că sunt autorii unei serii de tâlhării care a avut loc la Târgu Mureş, ale căror victime au fost trei vârstnici, cu vârste cuprinse între 63 şi 82 de ani.

“Doi tineri bănuiţi de comiterea faptelor au fost reţinuţi pentru 24 de ore. La data de 16 martie, în urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, toţi din municipiul Târgu Mureş, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi tâlhărie calificată. (…) În fapt, din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în perioada 16 februarie – 8 martie, trei tineri, dintre care doi au fost reţinuţi de poliţişti, în timp ce se aflau pe stradă, pe raza municipiului Târgu Mureş, ar fi abordat două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 63 şi 82 de ani, pe care, prin întrebuinţarea de acte de violenţă, i-ar fi deposedat de diverse bunuri şi bani. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate prin activitatea infracţională este de peste 2.700 de lei”, a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

În aceeaşi zi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, poliţiştii au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele persoanelor bănuite, fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă.

“În baza probatoriului administrat, la data de 16 martie, doi dintre cei trei tineri, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi tâlhărie calificată, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş”, au precizat reprezentanţii IPJ Mureş.