//Mii de locuințe din Munții Apuseni au rămas fără energie electrică

Mii de locuințe din Munții Apuseni au rămas fără energie electrică

Aproximativ 1.600 de familii din oraşele Abrud şi Zlatna şi comunele Almaşu Mare şi Bucium, precum şi câteva zeci de abonaţi dintr-un sat ce aparţine de oraşul Geoagiu, judeţul Hunedoara, nu au vineri dimineaţa curent electric în locuinţe, în urma avariilor provocate de ninsorile abundente.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului judeţul Alba, din cauza condiţiilor meteo favorabile, în cursul nopţii şi al dimineţii de vineri au avut loc avarii pe 9 linii de medie tensiune din judeţ.

“Echipele DEER s-au deplasat imediat pe teren şi au remediat o parte din defecţiunile apărute. În prezent, mai sunt nealimentaţi 1.593 utilizatori din UAT-urile Abrud, Bucium, Zlatna şi Almaşu Mare. Mai este nealimentat şi satul Bacâia (oraş Geoagiu, judeţul Hunedoara), care este alimentat din instalaţii aparţinând DEER Alba. Din cei 1.593 consumatori nealimentaţi, 1.545 sunt în judeţul Alba şi 48 în judeţul Hunedoara. DEER continuă intervenţiile pe teren cu 7 echipe”, au precizat reprezentanţii Prefecturii.

Potrivit acestora, pe toate sectoarele de drum din judeţ s-a acţionat şi se acţionează în continuare cu utilaje şi material antiderapant.