//Instrucție militară cu tancurile la Câmpia Turzii

Instrucție militară cu tancurile la Câmpia Turzii

La Câmpia Turzii au avut loc mai multe exerciții militare în cadrul cărora au fost folosite tancurile. Misiunile de instrucție au avut loc în poligonul din localitatea Bogata. Instrucțiile au loc pentru că NATO va trimite mai mulți militari în Europa de Est, iar grupul de luptă din România va fi operaționalizat mai rapid. 

Este vorba despre militarii Batalionului 814 Tancuri ,,Mihai Vodă” au executat un exercițiu de antrenament în teren de tip FTX (Field Training Exercise) în poligonul Bogata-Stejeriș din garnizoana Turda. „Scopul exercițiului l-a constituit realizarea coeziunii între membrii echipajului, dar și consolidarea deprinderilor în exploatarea tehnicii din dotare, în câmpul tactic” informează Divizia 4 Infanterie Gemina, potrivit turdanews.net.

Tot în poligonul de la Bogata au avut loc recent trageri cu aruncătorul de grenade A.G.-7.  Tanchiștii au avut ocazia nu doar să-și perfecționeze deprinderile în folosirea acestui tip de armament dar și să știe care este, pe câmpul de luptă inamicul „coloșilor de fier” pe care îi deservesc.

În același timp, un avion stratoanker american a început să survoleze zona de nord a județului Cluj, la limita cu județul Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș, pe o arie care cuprinde localitățile Dej, Beclean, Bistrița, Reghin până aproape de Sovata.

Avionul s-a apropiat de Dej în jurul orei 18 și a început să efectueze cercuri consecutive în aer, la o altitudine de aproximativ 7.000 de metri, potrivit datelor flightradar24.com.

Avionul militar Boeing KC-135T Stratotanker este destinat realimentării cu combustibil în aer și a decolat din Anglia, de la baza aeriana militară Royal Air Force din Mildenhall. Manevre asemănătoare au fost observate cu același tip de avion militar în aceeași zonă, în cursul după-amiezii de sâmbătă, 19 februarie.