//Incendiu la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca

Incendiu la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca

La Institutul de Urologie din Cluj-Napoca, în blocul operator a avut loc un incendiu provocat de un scurt circuit a unui panou de iluminat cu LED. În momentul respectiv, pacientul, care se afla pe masa de operație, a fost scos din sală. Incendiul a fost stins de personalul medical. Culmea este faptul că Institutul de Urologie din Cluj-Napoca nu are autorizație de funcționare împotriva incendiilor.

O autospecială pentru stins incendii a fost alertată și a ajuns la fața locului în jurul orei 15.30, ca urmare a unui apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cu privire la un faptul că un panou de iluminat, situat în blocul operator al Institutului de Urologie al SCJU din Cluj Napoca, a luat foc.

Personalul spitalului a reacționat prompt, reușind să stingă panoul led cu mijloace proprii, și au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecțiuni în urma acestui eveniment.

Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienți sau pentru personalul spitalului.

În momentul sosirii pompierilor la locul solicitării, panoul respectiv nu mai ardea și nici nu mai fumega.

Pompierii sunt la fața locului și investighează evenimentul.

Un eveniment similar a avut loc, în urmă cu câteva săptămâni la spitalul CFR din Cluj Napoca.

Instititul nu are autorizație

Pompierii de la ISU Cluj susțin că Instititul de Transplant Renal nu are autorizație de funcționare la incendiu.

”Institutul de Urologie nu are autorizație de securitate la incendiu. A fost controlat în luna ianuarie 2020 când au fost sancționați cu amendă și al doilea control a avut loc în luna noiembrie 2020 că urmare a ordinului primit”, au transmis pompierii.