//În comuna clujeană Apahida s-a inaugurat o grădiniță de 1 milion euro

În comuna clujeană Apahida s-a inaugurat o grădiniță de 1 milion euro

În comuna clujeană Apahida a fost inaugurată o grădiniță care a costat un milion de euro. Investiția aparține Primăriei Apahida, iar lucrările au început în anul 2016. Jumătate din sumă provine din fonduri europene.

Clădirea are șase săli de clasă, o bucătărie proprie, o spălătorie și mai multe facilități pentru preșcolari. Fiecare sală de grupă are 60 de metri pătrați, fiind dotată cu un grup sanitar propriu, care are trei scaune de toaletă și două dușuri. În plus la câteva săli de clasă, există pereți cortină care permit o iluminare naturală foarte bună.

„De luni 180 de copii vor veni la noua grădiniță. Investiția s-a ridicat la un milion de euro, 500.000 de euro fiind plătiți din fonduri europene și alte 500.000 de euro din fondurile proprii ale Primăriei Apahida. Construcția a durat un pic mai mult, aproximativ trei ani și datorită birocrației care a pus stăpânire pe România. Doar pentru avizul ISU am așteptat aproape un an de zile. Terenul pe care s-a construit grădinița este al Primăriei Apahida”,

a spus primarul Grigore Fati.

Până acum, cele 4 grupe de copii (120 copii) cu varsta între 3 și 5 ani au fost nevoiți să stea în sala de sport, la comun.