//Guvernul dă 300.000 sinistraților romi din Miercurea Ciuc

Guvernul dă 300.000 sinistraților romi din Miercurea Ciuc

Premierul Florin Cîţu a dispus, în şedinţa de marţi a Guvernului, acordarea unor ajutoare umanitare de urgenţă în valoare de peste 300.000 de lei, constând în alimente şi alte bunuri, familiilor sinistrate în urma incendiului din data de 7 ianuarie, din Miercurea Ciuc, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

“Produsele acordate ca ajutor umanitar de urgenţă constau în alimente (ulei, zahăr, făină, conserve) şi materiale de strictă necesitate (paturi, saltele, pături, saci de dormit etc.), sunt în valoare de peste 300.000 de lei şi au fost scoase din rezervele de stat”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că decizia prim-ministrului va fi transpusă printr-o Hotărâre ce urmează să fie aprobată de Guvern.

În urmă cu o săptămână, 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul violent care a cuprins locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc. În momentul de față, 230 de persoane afectate sunt cazate într-o sală de sport din oraş.