//Fostul șef Salina Turda scapă de dosarul DNA

Fostul șef Salina Turda scapă de dosarul DNA

Potrivit unei soluții a Curții de Apel Cluj, fostul șef al Salinei Turda, Vasile Tot, a scăpat definitiv de dosarul DNA. El a fost incriminat într-o plângere adresată DNA de fapte de corupție, dar procurorii au clasat dosarul. Reprezentanții Salina Turda au contestat soluția de clasare, iar instanța clujeană a respins plângerea.

În temeiul art. 341 alin. 6 lit. a Cod procedură penală respinge ca nefondată plângerea formulată de petenta Societatea Salina Turda SA împotriva Ordonanţei de clasare din data de 02 august 2021 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, dată în dosarul nr. 137/P/2014, menţinută prin Ordonanţa din data de 09 septembrie 2021 a procurorului-şef al Serviciului Teritorial Cluj din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosar nr. 13/II/2/2021. În temeiul art. 276 alin. 6 Cod procedură penală obligă petenta la plata sumei de 7500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea intimatului Tot Vasile Simion În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petenta la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 10 februarie 2022.

arată soluția pe scurt a instanței

De profesie avocat și fost consilier local la Primăria Turda, Tot a mai fost acuzat de corupție, dar a scăpat.

Potrivit refleqtmedia.ro,  după ce instanța i-a dat câștig de cauză în procesul cu PPU-SL Cluj, care trebuie să-i plătească despăgubiri, după ce l-a demis ilgal, încă o instanță l-a achitat pe Toth sub acuzațiile de abuz în serviciu.

”Admite apelul promovat de inculpatul TVS împotriva sentinţei penale nr. 376 din data de 10 noiembrie 2020 a Judecătoriei Turda. Admite excepţia nulităţii absolute invocate de inculpat TVS. Constată incidenţa dispoziţiilor art. 281 alin. 1 lit. b Cod procedură penală referitoare la încălcarea prevederilor privind competenţa după calitatea calitatea persoanei a instanţei Judecătoriei Turda şi a judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Turda şi, pe cale de consecinţă:

Desfiinţează în totalitate sentinţa penală nr. 376 din 10.11.2020 a Judecătoriei Turda şi încheierea penală nr. 224/16.03.2020 a judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Turda şi dispune trimiterea cauzei în cameră preliminară la instanţa competentă, Curtea de Apel Cluj pentru verificarea legalităţii administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală, a competenţei şi legalităţii sesizării instanţei. Cheltuielile judiciare în cameră preliminară, la judecata în fond şi apel rămân în sarcina statului. Onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru etapa camerei preliminare şi la fond, în sumă de 868 lei se vor avansa din FMJ în favoarea Baroului de avocaţi Cluj pentru avocat BC. Stabileşte suma de 450 lei onorariu parţial apărător din oficiu ce se va avansa din FMJ în favoarea Baroului de avocaţi Cluj pentru avocat desemnat în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 11 martie 2021.”, se arătat in hotărârea judecătorilor clujeni.

Pe fond, Tot fusese găsit vinovat și condamnat de către Judecătoria Turda.