//Fiii unui celebru avocat din Cluj-Napoca condamnați la închisoare cu executare EXCLUSIV

Fiii unui celebru avocat din Cluj-Napoca condamnați la închisoare cu executare EXCLUSIV

Ibrahim și Elias Dairatani, fiii avocatei Monica Dairatani din cadrul Baroului Cluj, au fost condamnați ieri la câte 4 ani de închisoare cu executare. Ei au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri.

Elias Dairatani

În 2017, polițiștii clujeni de la Brigada de Crimă Organizată au organizat o acțiune în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a persoanelor implicate în această rețea.

”La data de 11.04.2017, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, au efectuat un număr 19 percheziții domiciliare pe raza judeţului Cluj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din mai mulţi suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive”, se arată în comunicatul DIICOT.

Polițiștii susțin că în perioada 2016 – 2017, pe raza municipiului Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire şi plasare pe piaţa de consumatori a unor substanţe cunoscute generic sub denumirea de „substanţe etnobotanice”.

Conform oamenilor legii, din cercetări a reieșit că, mai multe persoane ar fi procurat, comercializat şi ar fi deţinut pentru consum propriu substanţe psihoactive pe care le-ar fi comandat din mediul online şi pe care le-ar fi primit din Țările de Jos (Olanda) prin intermediul unor firme de transport.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 68.700 de lei, 9.800 de euro, 110 grame de cannabis, 240 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, 5 laptopuri, 26 de telefoane mobile, un grinder, 5 cântare electronice, un hard-disk, o pușcă airsoft, un pistol airsoft și un pistol cu glonţ cu 5 cartuşe De asemenea, în urma acțiunii au fost puse în executare 10 mandate de aducere.

Elias Dairatani a mai fost arestat în 2017, tot pentru trafic de droguri. Cu ocazia percheziţiilor efectuate la momentul respectiv a fost găsită şi ridicată cantitatea de circa 3 kilograme de substanţe psihoactive, 50 de plicuri cu substanţe psihoactive, trei cântare şi instrumente de consum, precum şi sumele în cuantum de 20.210 lei, 2.305 euro şi 20 de lire sterline.

Soluția pe scurt a instanței poate fi accesată AICI