//Episcopul Florin Crihălmeanu a murit de Covid-19 EXCLUSIV

Episcopul Florin Crihălmeanu a murit de Covid-19 EXCLUSIV

La începutul acestui an, episcopul greco-catolic al Eparhiei Cluj-Gherla Florin Crihălmeanu a fost diagnosticat cu Covid-19. La doar câteva zile după instalarea bolii, el a decedat în cursul zilei de azi.

În ciuda faptului că starea sănătății se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat  toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.

”Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale”, arată reprezentanții eparhiei.