//Episcopul Crihălmeanu confirmat cu Covid-19

Episcopul Crihălmeanu confirmat cu Covid-19

Episcopul greco-catolic de Cluj – Gherla, Florentin Crihălmeanu, a fost confirmat cu COVID-19 şi va sta în izolare până pe 13 ianuarie.

“Urmare a testării pozitive la virusul corona SARS-CoV-2, confirmat şi prin testul RT-PCR făcut (…) în data de 31 decembrie 2020, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj – Gherla, a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021. După o internare de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că e vorba de o infecţie cu SARS-CoV-2, formă uşoară, care nu necesită internare, şi s-a recomandat un tratament medicamentos de urmat”, se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj – Gherla.

Acesta va rămâne în izolare la domiciliu până pe 13 ianuarie.

“Conform legislaţiei în vigoare, Preasfinţia Sa Florentin va trebui să rămână în izolare, la domiciliu, până în data de 13 ianuarie. Până în prezent, starea Preasfinţiei Sale este bună, iar cura medicamentoasă îşi face efectul. Preasfinţia Sa înalţă un gând de mulţumire Domnului pentru că nu se confruntă cu o formă gravă a bolii şi, de asemenea, adresează un gând de mulţumire personalului medical de la DSP şi serviciilor medicale de la Clinica Clujana, care cu mult profesionalism şi eroism îşi fac datoria. Cu încredinţare în rugăciune, transmite tuturor arhierească binecuvântare!”, se mai arată în comunicat.