//Dosarul militarului care își viola copii trimis la Judecătoria Brașov

Dosarul militarului care își viola copii trimis la Judecătoria Brașov

În luna iulie a anului trecut, plutonierul major Ion Moromete era reținut pentru că și-a violat ambii copii, minori. Acum, Tribunalul Militar Cluj a decis că acest dosar nu este de competența lui și că judecarea va avea loc la instanța de domiciliu a militarului care și-a abuzat sexual copiii, Judecătoria Brașov. Decizia a fost luată în primele zile ale acestui an.

“Dispune scoaterea dosarului de pe rol şi trimiterea acestuia Judecătoriei Braşov – Secţia penală, având în vedere că prin Încheierea finală de dezinvestire nr.97 din 06.12.2021 pronunţată în dosarul nr.95/752/2021/a1 al Tribunalului Militar Cluj, în temeiul art.47 C.pr.pen. coroborat cu art.36 C.pr.pen., s-a admis excepţia de necompetenţă după calitatea persoanei a Tribunalului Militar Cluj, invocată din oficiu. În temeiul art.50 alin.(1) C.pr.pen. raportat la art.44 alin.(4) şi (5) C.pr.pen. coroborat cu art.56 alin.(5) C.pr.pen. şi art.63 C.pr.pen. s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale privind pe inculpatul plt.maj. Moromete Ion Valeriu, fost subofiţer din cadrul U.M. 01107 Braşov , aflat în Penitenciarul Gherla, trimis în judecată prin rechizitoriul emis în dosar nr.326/P/2021 din data de 22.10.2021 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj sub aspectul comiterii infracţiunilor de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. „a”, „b” şi „c” C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (2 infracţiuni), viol prev. de art. 218 alin. 1, alin.2 şi alin. 3 lit. „a”, „b” şi „c” C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (2 infracţiuni) şi coruperea sexuală a minorilor, prev. de art. 221 alin. 4 C.pen. (2 infracţiuni), toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., în favoarea Judecătoriei Braşov – Secţia penală, instanţă căreia i se trimite şi dosarul cauzei.”,

arată decizia Tribunalului Militar Cluj

Moromete a fost acuzat de agresiune sexuala, viol si corupere sexuala a minorilor, infractiuni savarsite in conditiile concursului de infractiuni și, până acum, a stat în arestul IPJ Mureș.

Atrocitatile comise de catre militar au fost descoperite de catre fosta sotie in urma interogarii copiilor, care au inceput sa relateze cele petrecute in prezenta tatalui.