//Dosar penal pentru un primar clujean pentru braconaj

Dosar penal pentru un primar clujean pentru braconaj

În urma unui control de rutină, Gheorghe Iancu, primarul comunei Căpușu Mare (județul Cluj), a fost depistat că mergea la o vânătoare ilegală.

Conform bzc.ro, care citează Ziar de Cluj., „echipajul de poliție l-a depistat azi noapte la vânătoare”. Gheorghe Iancu conducea alături de un prieten în apropierea localității Dângău Mare când a fost oprit de oamenii legii.

Odată ce poliţiştii au început să-i pună întrebări, primarul a devenit recalcitrant şi ironic. Edilul clujean le-a spus agenţilor că a ieșit noaptea la o plimbare, nicidecum la vânătoare.

Explicaţia a picat când poliţiştii au descoperit că în mașină existau două arme încărcate. Alături de arme a fost descoperit şi un far portabil, puternic, utilizat la braconaj.

Gheorghe Iancu

„Echipajul a comunicat captura colegilor de la Serviciu Arme Cluj, anunțând că au găsit arme în valoare de câteva mii de euro, încărcate, edilul și prietenul său neaflându-se la vânătoare în mod autorizat. Ofițerul de serviciu de la Arme s-a prezentat la Huedin și le-a întocmit dosar penal celor doi”, arată sursa citată.

„La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Căpușu Mare, care se deplasa pe DJ 108K, între localitățile Căpușu-Mare și Agarbiciu, împreună cu un bărbat de 43 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul ca pe bancheta din spate se afla o cutie în interiorul căreia a fost identificată o armă, având  magazia de muniție montată pe aceasta.

Comunicatul IPJ Cluj

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj.  În urma verificărilor efectuate de aceștia, s-a stabilit faptul că cei doi au fost depistați pe fondul cinegetic, având asupra lor o armă de vânătoare și o autorizație individuală de vânătoare, necompletată cu privire la ieșirea în teren și fără a fi însoțiți de  paznicul de vânătoare.

Totodată, s-a stabilit faptul că, bărbatul de 52 de ani este posesor legal de arme letale cu destinația vânătoare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, bunurile identificate asupra bărbatului fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Cluj.