//Clujenii dintr-o comună blochează un drum național pentru a le interzice TIR-urilor să mai treacă

Clujenii dintr-o comună blochează un drum național pentru a le interzice TIR-urilor să mai treacă

Clujenii din comuna Mica au decis să blocheze drumul care trece prin localitate pentru a le interzice TIR-urilor să mai tranziteze localitatea. Oamenii spun că din cauza trepidațiilor provocate de vehiculele de mare tonaj au început să crape pereții caselor.

În ultima perioadă de timp, camioanele au început să tranziteze localitatea pentru că, în luna octombrie podul din Dej a fost închis pentru mașinile mai grele de 7,5 tone din cauza lucrărilor la structura de rezistență. Astfel, traficul camioanelor a fost dirijat prin comuna Mica.

Astfel, toate mașinile mari care mergeau spre Baia Mare și Bistrița prin Dej sunt obligate să treacă prin această localitate.

„Deci fisurile aici în casă au început în ultima lună, de când este traficul deviat prin comuna noastră. Până atunci nu am avut așa ceva”, a declarat un localnic.

„De când umblă tirurile astea pe aici, a crăpat pe lângă geamuri, termopanul de la ușă s-o lăsat în jos de nu stă închis. Portița de la drum nu mai sta încuiată că s-au depărtat stâlpii”, a adăugat o femeie.

Localnicii au cerut soluții urgențe și au amenințat că vor bloca drumul dacă nu primesc un răspuns din partea autorităților.