//Cluj: Primarul Boc vrea să organizeze un festival experiment

Cluj: Primarul Boc vrea să organizeze un festival experiment

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că ar dori să organizeze un festival experiment asemănător celui care s-a ținut la Barcelona

„Sunt un susținător al acestor festivaluri (…) M-am uitat cu mare atenție la ceea ce au făcut cei din Barcelorna, din Spania (..) A fost un test pentru întreaga Europă în privința organizării festivalurilor. Organizatorii, în prețul biletelor, au inclus un test antigen, din 5.000, doar 8 persoane nu au putut să intre pentru că au fost depistate pozitiv. Și eu, personal, la Cluj, sunt dispus dacă autoritățile centrale vor considera de cuviință să ne oferim pentru a realiza un experiment în vederea testării posibilității de a organiza concerte, festivaluri”, a declarat Emil Boc într-o intervenție la Digi 24.

Emil Boc a spus că se oferă să organizeze un concert test pentru a da autorităților „ocazia să găsească o soluție unitară pentru întreaga țară.

„Deja în Europa lucrurile evoluează destul de repede, ați văzut. Se poate, în condiții de siguranță, să se poată organiza și asemenea festivaluri”, a mai spus Boc.

Primarul a subliniat că „prioritatea zero” trebuie să rămână protejarea sănătății populației.

Un concert amplu la care au participat 5.000 de spectatori, primul astfel de eveniment desfăşurat în Barcelona de la debutul pandemiei, a avut loc sâmbătă seară, relatează Agerpres, conform DPA.

Concertul, susţinut de trupa indie Love of Lesbians, s-a desfăşurat la Palau de Sant Jordi, care, în mod obişnuit, are o capacitate de 24.000 de spectatori.

Evenimentul a fost organizat pentru a vedea dacă astfel de concerte, desfăşurate cu aplicarea unor măsuri stricte de igienă, pot fi sigure în ciuda pandemiei de coronavirus.