//Cluj: Fiul unui medic de la Medicină Legală a atacat o femeie cu o cărămidă

Cluj: Fiul unui medic de la Medicină Legală a atacat o femeie cu o cărămidă

Fiul medicului C. Delcea, de la IML Cluj, în vârstă de 16 ani este cercetat penal în două dosare. Într-unul pentru că a maltrat o pisică, iar în cel de-al doilea pentru că a atacat o femeie cu o cărămidă. Acum, tânărul este sub control judiciar cu mențiunea de a urma un tratament medical psihiatric.

 La începutul lunii februarie acesta s-a filmat în timp ce scotea ochii unui pui de pisică pe care l-a luat „spre adopție”. Clipul terifiant a fost transmis chiar doamnei care i-a încredințat animalul de companie. Subiectul a fost tratat superficial în mass-media. Potrivit surselor, o parte din informații nu au fost ”făcute publice”, dat fiind că tatăl minorului, dr. Cristian Delcea, are o relație apropiată cu anumiți polițiști. 

„La data de 1 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Cluj-Napoca au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că o persoană necunoscută căreia i-a donat o pisică, i-ar fi transmis un fişier video în care se observă cum exercită acte de violență asupra animalului, provocându-i moartea. 

În urma activităţilor desfăşurate, la data de 2 februarie, persoana care apare în imagini a fost identificată de polițiști, respectiv un tânăr de 16 ani, din Cluj-Napoca. 
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, urmând a fi soluționat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
Minorului i-a fost impusă obligația de a se supune unui tratament medical, fiind totodată plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, în cauză urmează a fi efectuată și o expertiză medico-legală psihiatrică, în vederea stabilirii discernământului în momentul săvârșirii faptei”, se arată în informarea transmisă de polițiști. 

Însă tânărul mai comisese o infracțiune, atacând o femeie pe stradă. 

La numai o zi de când s-a aflat că minorul a chinuit până la moarte o pisică, a apărut o a doua sesizare: o femeie din cartierul Mănăștur s-a prezentat la poliție cu lovituri în zona capului, susținând că un tânăr a arucat cu o cărămidă în ea. 

„La data de 2 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 4 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că în timp ce se afla la intersecţia străzilor Ospătăriei cu Calea Mănăştur, a fost lovită cu un obiect dur, respectiv o cărămidă, de către o persoană necunoscută. 

În cauză polițiștii efectuează cercetări în vederea identificării autorului şi tragerii acestuia la răspundere penală, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, se arată în declarația dată de cei de la IPJ Cluj. 

La data (joi, 11 februarie) la care jurnaliștii Ziar de Cluj s-au informat despre caz, cei de la Secția 4 nici idee nu aveau că autorul era D. Delcea, minorul care a torturat și omorât o pisică la data de 1 februarie. Reporterul care a solicitat informații le-a transmis celor de la IPJ Cluj că minorul este autorul, potrivit surselor sale. 24 de ore mai târziu a apărut o solicitare din partea magistraților de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca prin care voia internarea provizorie a minorului problematic. 

„În temeiul art. 248 alin. 8 din C.p.p. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. În baza art. 110 C.p. dispune internarea medicală provizorie a suspectului D D, cercetat în dosarul nr. 740/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 C.p., până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. În temeiul art. 248 al. 9 C.p.p. dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. În temeiul art. 569 alin. 1 C.p.p., dispune comunicarea de urgenţă a unei de pe dispozitiv şi a actelor medicale în baza cărora a fost formulată propunerea către direcţia de sănătate publică din judeţul pe teritoriul căruia locuieşte suspectul. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare efectuate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 313 de lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Măsura este executorie”, se arată în soluția dată de Judecătoria Cluj-Napoca. 

Tânărul este cercetat acum în două dosare penale.